18.1.2013

Pitkiä päiviä


Pakkanen kiristyy ja kovalevyltä löyty pakkastunnelmia parin vuoden takaa, kun otettiin kuvia tekemästäni takista. Kyllä tossa pakkasessa on omat hyvät puolensakin. Aurinko paistaa ja kaikki on kaunista. Lisäks voi hyvällä omallatunnolla käpertyä sisään lämpöseen viltin alle ja pysähtyä hetkeks fiilistelemään.

Viikot on kulunut taas enemmän tai vähemmän tehokkaasti työskennellen, mutta pitkälti koulun penkillä istuen. Hyvä niin. Jotain tulis kuitenkin koko ajan puuhasteltua, et parempi samantien vääntää kouluhommat alta pois, että voi keskittyä seuraaviin projekteihin. Saattaa kuulostaa erakoitumiselta, jos kerron välillä tekeväni duunia koulussa aamukaheksasta iltakuuteen, mutta onneks meillä on hyvä porukka, jonka kanssa jaksaa pakertaa. Ja käydä kahvitunnilla.
Tää jakso on erityisen tiukka, minkä takia on hyvä, että ihan maikan käskystä tehtiin aikataulut. Ylpeenä voin sanoa vieläpä päihittäneeni suunnittelemani deadlinet - asiakasjakku valmistuu näillä näkymin viikon verran ennen pakollista palautusta. Jonkinlainen kilpailuvietti on uudelleen virinnyt ja on pakko pistää asetettuja tavotteita paremmaks. Kun nyt puserran tän jakson loppuun ajoissa, ehdin hetken aikaa hengähtää ja mahdollisesti päästä tylsistyneen toimettomaan tilaan ja sitä kautta uuteen flowhun opinnäytetyön kanssa.


Ja mitä tässä jaksossa sit on tullut tehtyä. Ensimmäisenä oli harjoitusjakku (kuva yllä), jossa käytiin läpi jakun perusasiat. Se on tällä hetkellä nappeja vaille valmis. Toinen työ on jakku asiakkaalle. Ihana slimmi, vähän rokahtava jakku sisäkäyttöön kaverille. Tavoitteen mukaan valmis alkuviikosta. Kuvat molemmista, kunhan valmistuvat!


Lisäks tässä jaksossa on suunniteltu nomaditeemalla esiintymisasuja sirkuslinjan ekan vuoden opiskelijoiden kevätnäytökseen. Meillä on mun parin kanssa kolme reipasta asiakasta, joiden lajit on tolppa (+trampoliini), kangas ja pariakrobatia. Tehtävää tosiaan vaikeuttaa hieman se, ettei opiskelijat itsekään tiedä vielä, mikä heidän päälajinsa tulee olemaan. Tarinaa ja koreografiaakin aletaan vasta pian hahmottelemaan. Se antaa mahdollisuuksia ja rajotteita kumpaankin suuntaan. Ikävältä tuntuu vaan jättää tää projekti sit kesken ja jättää valmistus muiden hoidettavaksi. Monelle muulle se olis ehkä ihanteellinen tilanne, mut mä oon aina tykännyt myös itse valmistaa suunnittelemani jutut. Innolla ootan kyllä myös opinnäytetyön aloittamista.


Tänään en kuitenkaan aio enää tehdä mitään tai liikkua mihinkään. Käperryn peiton alle, kuuntelen musaa ja fiilistelen hetken. Sit voikin jo kohta käydä nukkumaan.
Tässä biisi ajatusten nollaukseen. Sen myötä viikonlopun viettoon ja palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !