6.4.2013

Nahkarotsi ja saappaanvarsi - opinnäytetyö


Pitkien päivien ja unettomien öiden jälkeen voin helpottuneena sanoa selvinneeni opinnäytetyöstä kunnialla. Keskiviikkona höpötin seminaarissa ja torstaina musta lammas pääs vihdoin omistajalleen, Jennille, joka on kuumeisesti oottanut uutta riepuaan. Täysien pisteiden takki on mittojen mukaan tehty ja detaljeja riittää.



Kauluksen sisäpuolella on käsintehty punontakuvio, hihat on nyöritetty kainaloon asti. Osa hihasta on tehty taljan reunoja yhdistämällä (ks. lähikuva tekniikasta), samoin takin sivukappaleet. Työtunteja kertyi siis varsin kiitettävästi. Tärkeää mulle oli kuitenkin ennakkoluuloton kokeilu. Se poikii usein uusia ideoita seuraaviakin projekteja varten.



Rotsin lisäks valmistui mateennahkainen polvisuojalla varustettu saappaanvarsi elokuvaa varten. Näyttää pirun hyvältä ja tarvittaessa toimii puolustusvälineenä vittumaisia miehiä vastaan. Toivotaan että tää nähään vielä valkokankaalla!



Ilman Jennistä ammentamaani inspiraatiota nää tuotteet ei kuitenkaan olis sitä mitä ne nyt on. Rotsia oli ihan mahtava tehdä, kun tiesi millaselle mimmille se on menossa. Lisäks Jennin luona oon oppinut työstämään nahkaa luovasti enkä olis voinut kuvitellakaan tekeväni ekaa rotsia kellekään muulle. Etu yhteistyökuvioissa oli myös materiaalihankinnat. Jennin kaapeista löytyy jos jonkinlaista nahkariekaletta, kuten myös nuo saappaanvarren mateet. Oli hauska päästä kokeilemaan ihan uutta matskua.

Fiilis on kyllä mahtava. Yks etappi on nyt saavutettu ja uudet haasteet oottaa jo edessä. Iso kiitos Jennille, joka postasi kuvat sekä omalle että gTien facebook-sivulle. Sitä kautta on jo muutama nahkarotsitilaus otettu työn alle. (Laita meiliä e.kervinen@yahoo.com jos haluat sulle räätälöidyn nahkarotsin.) Lisäks maanantaina alkaa asiakaspalvelun harjottelujakso Acolythissa Iso Roballa. Sen jälkeen alkaaki koulun puolesta homma olla taputeltu ja saan artesaanin paperit käteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !