3.3.2013

Flowta tavoitellessa

Tän päivän ateljeesoundtrackina on soinu pitkästä aikaa The XX:n Intro. Ja vain ja ainoastaan Intro.


Tää biisi sai mut hyvään työmoodiin. Nappasin youtubesta kappaleen kymmenen tunnin version ja ryhdyin hommiin. Tekeminen alkoi kummasti sujua, kun ei ollut vaihtelevia tunnelmia biisien välillä, eikä lyriikoita kuunneltavana. Tasainen rumpubiitti, kitaranäppäily ja hyräilyt soljui taustalla ja auttoi keskittymään. Eikä tarvinut koko ajan käydä valitsemassa seuraavaa levyä.
Joskus onkin psykassa ja kuvistunneilla ollut puhetta musiikista ja sen vaikutuksesta flowhun, täydelliseen tekemisen imuun. Karkeasti ilmaistuna ihmisen vasen aivopuolisko on looginen, käytännöllinen ja matemaattinen, kun taas oikea puolisko on visuaalinen ja abstrakti. Tyypillisesti vasen aivopuolisko on hallitsevampi puoli. Luovassa työskentelyssä se puolestaan täytyisi vaientaa. Biisien lyriikat on vasemman aivopuoliskon heiniä, joten jos tahtoo jättää sen puolen narikkaan, kannattaa valita instrumentaalibiisi.

Puolet koko kymmenen tunnin versiosta on kuunneltu, eikä vieläkään oikeastaan kyllästytä. Nyt vaan toivotaan et sama tekemisen meininki jatkuu koko ens viikon. Luovaa viikkoa myös kaikille teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi !